Terug
Gepubliceerd op 20/12/2022

Besluit  ORD - OCMW raad

do 15/12/2022 - 20:00

6. Geïntegreerd meerjarenplan OCMW en gemeente 2020-2025, met in het bijzonder het onderdeel OCMW - Vaststellen aanpassing 3.

Aanwezig: Jan Roets, Voorzitter van de raad voor maatschappelijk welzijn
Claudine Bonamie, Carlos Bonamie, Hugo Coene, Tom Lacres, Schepenen
Patrick De Greve, Bart Van de Keere, Franky Cornelis, Luc De Meyere, Kristof Goethals, Johan Francque, Sylvie Bruyninckx, Dirk Hoste, Sylvie Van De Velde, Robert Maenhout, Ingrid De Sutter, Leden van de raad voor maatschappelijk welzijn
Melina Van Audenaerde, Algemeen directeur
Verontschuldigd: Franki Van de Moere, Burgemeester

De raad voor maatschappelijk welzijn stelt het aangepaste geïntegreerde meerjarenplan 2020-2025 OCMW en gemeente vast (aanpassing 3), met in het bijzonder het onderdeel OCMW.

Omdat het vroegere jaarlijkse budget geïntegreerd is in het meerjarenplan moet het meerjarenplan jaarlijks worden aangepast om de kredieten voor het volgende boekjaar vast te stellen.

  • Het decreet van 22 december 2017, meer bepaald artikel 257.
  • Het besluit van de Vlaamse Regering van 30 maart 2018 over de beleids- en beheerscyclus van de lokale en de provinciale besturen (BVR BBC).
  • Het ministerieel besluit van 26 juni 2018 tot vaststelling van de modellen en de nadere voorschriften van de beleidsrapporten, de rekeningenstelsels en de digitale rapportering van de beleids- en beheerscyclus van de lokale en de provinciale besturen (MB BBC).
  • De omzendbrief KBBJ/ABB/2020/03 van 18 september 2020 betreffende de aanpassing van de meerjarenplannen 2020-2025 van de lokale en provinciale besturen volgens de beleids- en beheerscyclus.
  • De vergadering van het MAT van 29 november 2022, waar het voorontwerp van aanpassing van het meerjarenplan 2020-2025 positief werd geadviseerd.

Omdat het vroegere jaarlijkse budget geïntegreerd is in het meerjarenplan moet het meerjarenplan jaarlijks worden aangepast om de kredieten voor het volgende boekjaar vast te stellen. Naast het vaststellen van de kredieten voor 2023 worden in deze meerjarenplanaanpassing (aanpassing 3) tevens de kredieten 2022 gewijzigd en de ramingen uit hun initiële meerjarenplan voor de andere jaren herzien.

De aanpassing van het meerjarenplan 2020-2025 omvat volgende onderdelen: Wijzigingen van de strategische nota, Aangepaste financiële nota, Aangepaste toelichting, Motivering van de wijzigingen, Documentatie bij de aanpassing van het meerjarenplan 2020-2025.

Het voorontwerp van aanpassing 3 van de meerjarenplanning 2020-2025 wordt toegevoegd als bijlage.

Het voorontwerp van aanpassing 3 van de meerjarenplanning werd officieel toegelicht en positief geadviseerd op het managementteam van 29 november 2022.

De vaststelling van het meerjarenplan en de aanpassingen ervan, behoort tot de voorbehouden bevoegdheden van de raad. Zowel de gemeenteraad als de raad voor maatschappelijk welzijn moet eerst zijn eigen deel van het aangepaste meerjarenplan vaststellen. Daarna kan de gemeenteraad het deel van het aangepaste meerjarenplan dat de raad voor maatschappelijk welzijn heeft vastgesteld, goedkeuren, waardoor de aanpassing definitief is vastgesteld.

Publieke stemming
Aanwezig: Jan Roets, Claudine Bonamie, Carlos Bonamie, Hugo Coene, Tom Lacres, Patrick De Greve, Bart Van de Keere, Franky Cornelis, Luc De Meyere, Kristof Goethals, Johan Francque, Sylvie Bruyninckx, Dirk Hoste, Sylvie Van De Velde, Robert Maenhout, Ingrid De Sutter, Melina Van Audenaerde
Voorstanders: Jan Roets, Claudine Bonamie, Carlos Bonamie, Hugo Coene, Tom Lacres, Luc De Meyere, Kristof Goethals, Johan Francque, Sylvie Bruyninckx, Dirk Hoste
Onthouders: Patrick De Greve, Bart Van de Keere, Franky Cornelis, Sylvie Van De Velde, Robert Maenhout, Ingrid De Sutter
Resultaat: Met 10 stemmen voor, 6 onthoudingen

Enig artikel- De raad voor maatschappelijk welzijn stelt het aangepaste geïntegreerde meerjarenplan 2020-2025 OCMW en gemeente vast (aanpassing 3), met in het bijzonder het onderdeel OCMW.