Terug
Gepubliceerd op 20/12/2022

Besluit  ORD - OCMW raad

do 15/12/2022 - 20:00

3. OCMW-personeel - Intrekken besluit 'vaststellen wettelijke feestdagen' van 12 november 2009 - Goedkeuring.

Aanwezig: Jan Roets, Voorzitter van de raad voor maatschappelijk welzijn
Claudine Bonamie, Carlos Bonamie, Hugo Coene, Tom Lacres, Schepenen
Patrick De Greve, Bart Van de Keere, Franky Cornelis, Luc De Meyere, Kristof Goethals, Johan Francque, Sylvie Bruyninckx, Dirk Hoste, Sylvie Van De Velde, Robert Maenhout, Ingrid De Sutter, Leden van de raad voor maatschappelijk welzijn
Melina Van Audenaerde, Algemeen directeur
Verontschuldigd: Franki Van de Moere, Burgemeester

Het besluit OCMW-raad van 12 november 2009 houdende 'OCMW-personeel: vaststellen wettelijke feestdagen' wordt ingetrokken met ingang van 1 december 2022

In het verleden werd voor de personeelsleden van de OCMW-administratie en de sociale dienst afgeweken van de regeling 'vervangen feestdagen die op een zaterdag/zondag/andere normale inactiviteitsdag vallen'.

  • Decreet lokaal bestuur van 22 december 2017.
  • Het besluit OCMW-raad van 12 november 2009 houdende 'OCMW-personeel: vaststellen wettelijke feestdagen'.
  • De rechtspositieregeling voor het gemeente- en OCMW personeel, zoals goedgekeurd in de gemeenteraad en OCMW-raad van 15 september 2022.

In het verleden werd voor de personeelsleden van de OCMW-administratie en de sociale dienst afgeweken van de regeling 'vervangen feestdagen die op een zaterdag/zondag/andere normale inactiviteitsdag vallen', zoals opgenomen in de toenmalige rechtspositieregeling OCMW-personeel. De beslissing van de OCMW-raad van 12 november 2009 voorzag in volgende besluit:

'Voor de personeelsleden van de OCMW-administratie en de sociale dienst, die onder de toepassing vallen van de rechtspositieregeling, worden de wettelijke feestdagen die op een zaterdag of een zondag vallen toegevoegd aan het jaarlijks aantal vakantiedagen.'

Deze regeling week af van de regeling gemeentepersoneel waar de bepaling in de geldende rechtspositieregeling wordt gevolgd:

'Als een feestdag samenvalt met een zaterdag, een zondag of een andere normale inactiviteitsdag, wordt deze dag vervangen door een andere dag, die bepaald wordt door de raad'.  

Bij besluit gemeenteraad en OCMW-raad van 15 september 2022 werd de nieuwe rechtspositieregeling gemeente- en OCMW-personeel goedgekeurd. Het toepassingsgebied van de gewijzigde tekst betreft naast het gemeentepersoneel ook de personeelsleden OCMW-administratie en sociale dienst. De geest van de nieuwe tekst 2022 bestond erin alle principes voor beide groepen gelijk te trekken.

Voorgesteld wordt de regeling gemeentepersoneel ook voor de personeelsleden van de OCMW-administratie en sociale dienst te toe te passen. Een uniforme regeling volgt uit de geest van de nieuwe rechtspositieregeling enerzijds. Anderzijds namen de betreffende OCMW-personeelsleden de voorbije jaren vaak verlof op de vastgelegde brugdagen, en is er geen permanentieregeling van toepassing.

De genomen beslissing van 12 november 2009 wordt hierbij ingetrokken, met ingang van 1 december 2022.

Publieke stemming
Aanwezig: Jan Roets, Claudine Bonamie, Carlos Bonamie, Hugo Coene, Tom Lacres, Patrick De Greve, Bart Van de Keere, Franky Cornelis, Luc De Meyere, Kristof Goethals, Johan Francque, Sylvie Bruyninckx, Dirk Hoste, Sylvie Van De Velde, Robert Maenhout, Ingrid De Sutter, Melina Van Audenaerde
Voorstanders: Jan Roets, Claudine Bonamie, Carlos Bonamie, Hugo Coene, Tom Lacres, Patrick De Greve, Bart Van de Keere, Franky Cornelis, Luc De Meyere, Kristof Goethals, Johan Francque, Sylvie Bruyninckx, Dirk Hoste, Sylvie Van De Velde, Robert Maenhout, Ingrid De Sutter
Resultaat: Goedgekeurd met eenparigheid van stemmen.

Art. 1- Voor de regeling 'vervangen feestdagen die op een zaterdag/zondag/andere normale inactiviteitsdag vallen', volgt ook het personeel van de OCMW-administratie en sociale dienst de bepalingen zoals opgenomen in de geldende rechtspositieregeling.

Art. 2- Het besluit OCMW-raad van 12 november 2009 houdende 'OCMW-personeel: vaststellen wettelijke feestdagen' wordt ingetrokken met ingang van 1 december 2022.